Bestuurder wisselt tevergeefs van plaats met passagier tijdens controle in Bilzen: ook zij had drugs gebruikt

Bij een politiecontrole zondagavond in Bilzen liep een mannelijke bestuurder tegen de lamp, toen bleek dat hij z’n zitje gewisseld had met een vrouw die eerst passagier was. Het duo wisselde van plaats in de wachtrij voor het afhaalloket van een fastfoodrestaurant. De politie betrapte ze en gaf ze allebei een boete omdat ze drugs gebruikt hadden.  

Toen de interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst het voertuig wou controleren, reed de mannelijke bestuurder de drive-through in van het fastfoodrestaurant. Omdat de politie de wachtrij niet snel en veilig zou kunnen verlaten bij een dringende oproep, besloot de ploeg geduldig te wachten tot de bestuurder zijn bestelling had afgehaald. De inspecteurs keken verbaasd toen bleek dat de vrouw die eerst passagier was, nu achter het stuur zat.

De 30-jarige man uit Tongeren gaf toe dat hij van plaats gewisseld had omdat hij alcohol gedronken had en omdat hij niet over een rijbewijs beschikte. De alcoholtest was negatief, maar een speekseltest gaf het gebruik van marihuana en amfetamines aan.  De man kreeg ook een proces-verbaal voor rijden zonder een geldig rijbewijs.

Derde keer

Omdat ook de vrouw met de wagen gereden had, werd ze getest: zij bleek positief voor marihuana. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het was al haar derde keer; in 2017 en 2019 liep ze al eens tegen de lamp.

Meest gelezen