Radio 2

Man haalt pistool boven in volle supermarkt in Blankenberge

In een volle supermarkt in Blankenberge heeft een man een pistool gericht op een medewerker van de zaak. Het was het tweede incident met de man in de zaak. Gisteren kwam hij enkele eurocentjes te kort om een blik bier te kopen en ontstond er ook al een schermutseling, hij is intussen opgepakt.

Opschudding vandaag in een warenhuis in de Kerkstraat in Blankenberge: een man raakte slaags met een medewerker en gebruikte een pistool om het personeel op afstand te houden en te vluchten. Het was een gevolg van wat er gisteren was gebeurd: hij kwam enkele eurocentjes te kort om een blik bier te kopen en liep toen ook al weg, niet zonder een medewerker een trap te geven.

Vandaag kwam hij terug, werd herkend en er ontstond een vechtpartij. Eerst kreeg de medewerker van de supermarkt enkele vuistslagen, daarna trok de man een pistool en richtte dat op hem, terwijl hij uit de supermarkt vluchtte. De politie kwam ter plaatse om getuigenissen te verzamelen en camerabeelden te bekijken. De man is intussen opgepakt, dicht bij een recyclagepark aan de rand van de gemeente.

Opgefokt

"Stelen is iets wat we hier wel meer zien, maar ik heb in al de tijd dat ik de zaak leid nog nooit geweten dat iemand een pistool trok", zegt de uitbater. Hij leidt al vijf jaar de zaak. Het valt hem op dat de mensen wel meer opgefokt zijn door de coronamaatregelen, maar of dat een rol heeft gespeeld in het incident van vandaag is niet zeker. 

Meest gelezen