© VRT

"F.C. De Kampioenen" keert terug met kerstspecial, Marijn Devalck: "Werden er emotioneel van"

Dit najaar is een extra lange, nieuwe kerstaflevering van "F.C. De Kampioenen" te zien op Eén, als eerbetoon aan de overleden acteur Johny Voners. Over eventuele nieuwe afleveringen zijn nog geen knopen doorgehakt.

De allereerste aflevering van "F.C. De Kampioenen" werd uitgezonden op 6 oktober 1990. Om de 30e verjaardag van de populairste voetbalploeg van het land te vieren komt er een eenmalige kerstspecial. Die zal ook hulde brengen aan Johny Voners, de acteur die beroepsmilitair Xavier "nen dagschotel" Waterslaeghers gestalte gaf. Voners is enkele maanden geleden gestorven. 

Het idee van de aflevering komt van de Kampioenen zelf. "Het gaat om een voorstel van An Swartenbroekx", zegt Marijn Devalck (Balthazar Boma). "We werden daar vrolijk en emotioneel van. Ik denk dat we een aflevering zullen kunnen maken die geschikt is voor Kerstmis." Of er ook een nieuwe reeks gewone afleveringen komt, is nog niet duidelijk.  

Johny Voners overleed midden maart op zijn 74e aan de gevolgen van kanker. Hij speelde in tientallen tv-reeksen en films, ook in veel ernstiger rollen dan die van underdog in "F.C. De Kampioenen". Johny Voners was ook zanger en bracht veel Franse chansons.

Meest gelezen