Festivalletje in Liezele loopt uit de hand, burgemeester: "Plots begon iedereen te dansen"

In Liezele, bij Puurs-Sint-Amands heeft een grote groep feestvierders zondag de coronaregels overtreden. Het ging om een festival met 375 man en de organisatoren hadden hiervoor toestemming gekregen van de gemeente. "Op een gegeven moment begonnen de feestvierders dicht bij elkaar te dansen, en dat was niet volgens de afspraken", zegt Koen Van den Heuvel (CD&V), de burgemeester van Puurs-Sint-Amands.

In het landschapspark van Liezele, in Puurs-Sint-Amands, vond gisteren een eerste festivalletje plaats. De organisatoren kondigden het aan als "het eerste dance event postcorona van België, met toestemming van de gemeente". Op beelden van het festival op sociale media is te zien hoe een grote groep mensen dicht bij elkaar danst. "Dit was niet de bedoeling", zegt de burgemeester van Puurs-Sint-Amands, Koen Van den Heuvel (CD&V).

De aanvraag is door de "evenementenmatrix" gehaald en die was in orde

burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V)

"De organisatoren hebben een aanvraag ingediend en die is dan door de zogenoemde "evenementenmatrix" gehaald. Daar waren geen problemen", zegt Van den Heuvel. "Het ging om een evenement met minder dan 400 personen in openlucht, op een grote oppervlakte. Ze controleerden de temperatuur van de gasten aan de ingang, er was overal handgel beschikbaar en er stonden looprichtingen aangegeven." 

Bekijk hier de beelden die op sociale media rondgaan en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

"Organisatie schiet in eigen voet"

De burgemeester is erg teleurgesteld dat de organisatoren zich niet aan de afspraken hebben gehouden. "Op een gegeven moment hebben de feestvierders hun tafeltjes verlaten en zijn ze dicht bij elkaar aan het podium gaan dansen. Dit was absoluut niet de bedoeling. Dit festival was een test. We willen de organisatoren van evenementen een kans geven, maar op deze manier schieten ze in eigen voet. Dit is niet voor herhaling vatbaar."

Er was politie aanwezig op het festival maar zij waren naar eigen zeggen met te weinig om het evenement stil te leggen. In augustus was normaal gezien nog een tweede editie gepland, maar dat ziet de gemeente niet meer zitten.

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen