Hulpdiensten moeten koe redden uit rivier de Mark

Maandagochtend werd een koe succesvol gered uit de Mark in Tollembeek. Het dier was in de rivier terechtgekomen maar geraakte er niet meer op eigen kracht uit.  De hulpdiensten moesten erbij komen om het dier uit het water te halen. 

Op maandagochtend rond 9 uur verwittigde een voorbijganger de hulpdiensten toen hij een koe in de Mark opmerkte. Het dier zat vast langs het wandelpad vanaf de Vollezelestraat. De locatie was moeilijk te bereiken met een voertuig en dus sloegen de politie en de brandweer de handen in mekaar.

Een weg door de netels banen

De brandweerlieden van Tollembeek konden een touw rond de nek van het beest krijgen maar kregen de koe nog altijd niet uit het water. De agenten van de politiezone Pajottenland maakten dan de weg vrij door netels weg te slaan met hun wapenstok. Zo kon de brandweer de koe toch de helling optrekken en was het dier weer bevrijd. 

De politie heeft het beest teruggebracht naar de eigenaar zodat die ermee naar de veearts kan. Het is niet duidelijk hoe lang de koe vast zat in de Mark. 

Meest gelezen