"Koning van 't Kuipke Westerlo" Jos Willems genomineerd voor titel "beste voetbalcommentator aller tijden"

Jos Willems uit Grobbendonk is door Sport/Voetbalmagazine-Knack genomineerd voor de titel "beste voetbalcommentator aller tijden". Knack heeft een preselectie gemaakt van tien Vlaamse voetbalcommentatoren. Willems staat tussen grote namen als die van Rik De Saedeleer en Jan Wauters. Jos was 22 jaar lang sportverslaggever bij Radio 1 en was ook regelmatig te horen in de regionale sportuitzending van Radio 2 Antwerpen. In Start Je Dag vertelde hij hoe vereerd hij is met zijn nominatie.

"En of mijn nominatie een verrassing was", steekt Jos meteen van wal. "Ik kreeg vorige week een telefoontje en viel bijna van mijn stoel, want daar stond ik plots als klein ventje uit Grobbendonk tussen wijlen Rik De Saedeleer en wijlen Jan Wauters. Dat zijn mijn iconen, mijn helden van vroeger! Het was dus een verrassing, maar eerlijk gezegd deed het mij ook veel deugd."

Moeilijke weg

De nominatie doet Jos vooral deugd omdat hij naar eigen zeggen van de tien genomineerden de moeilijkste weg had om te bewandelen als voetbalcommentator. Als freelancer kreeg hij altijd het werk dat overbleef, en dat was niet alleen het voetbal. "Het waren heel dikwijls kruimels die overbleven, en dat varieerde van voetbal naar wielrennen tot basketbal. Maar goed, ik heb nooit iets geweigerd en ben des te trotser dat ik ben opgenomen in dat rijtje van tien."

Jos was erbij als commentator toen KVC Westerlo in 1995 won tegen Waregem en doorstootte naar eerste klasse. "Dat was een bom in de Stille Kempen hier. Dat ik dat mocht verwoorden, was zo heerlijk!"

Toekomst

Jos Willems zit nu al zo'n 6 jaar niet meer in het wereldje van voetbalcommentaar op de radio. Hij broedt momenteel op andere plannen, zoals meewerken aan een podcast over de sport. "Ik denk wel dat ik het ga doen", zegt hij, "omdat ik de uitlatingen over de sport zo hard mis. Sport is mijn leven", besluit hij.

Stemmen voor Jos kan vandaag nog op de link van Knack met alle genomineerden voor de titel "beste voetbalcommentator aller tijden" op een rij.  

Meest gelezen