MIVB stelt nieuwe metrostel voor: "Meer comfort voor de reizigers"

Vandaag stelt de MIVB haar nieuwe M7-metrostel voor. De voertuigen zullen vanaf januari op het metronet rijden en bieden meer comfort en ruimte aan de reizigers.

De MIVB stelt vandaag haar nieuwe M7-metrostel voor. Brussels minister Elke Van den Brandt is enthousiast: "Hiermee kunnen we de modernisering en automatisering voortzetten." Vanaf 1 januari 2021 zal het nieuwe voertuig op het metronet in Brussel rondrijden. In totaal zijn er 43 besteld. 

Belgisch design

De MIVB bestelde twee jaar geleden het nieuwe voertuig bij het Spaanse bedrijf CAF. De Belgische designer Axel Enthoven ontwierp het metrostel. Zijn ontwerp is modern, ruim, goed verlicht en uitgerust met de nieuwste veiligheidsmechanismen. Elk toestel kan iets meer reizigers vervoeren dan de oudere modellen wat dus meer comfort biedt.

Automatisch vervoer

Het doel is om het metronet in Brussel volledig automatisch te laten werken, zonder bestuurders. Maar daar zijn nog veel tussenstappen voor nodig volgens Minister Van den Brandt: "We moeten de perrons en de veiligheidssystemen nog aanpassen voordat we kunnen overgaan tot een volledige automatisering." 

De frequentie verhogen

Naast het verhogen van het comfort is het verhogen van de frequentie de grootste prioriteit. "Iedereen die tijdens de spits al eens de metro heeft genomen in Brussel weet dat de lijnen soms verzadigd kunnen zijn," zegt Minister Van den Brandt. "Als alle metro's automatisch kunnen rijden, kunnen we om de anderhalve minuut een metro inleggen."

Meest gelezen