Organisator van uit de hand gelopen festival in Puurs-Sint-Amands wil zaterdag dansfeest in Heusden-Zolder organiseren

De organisator van het uit de hand gelopen openluchtfeest in Puurs-Sint-Amands in de provincie Antwerpen wil zaterdag een gelijkaardig evenement organiseren op de mijnterreinen van Zolder. De organisator heeft daar bij de gemeente een vergunning voor aangevraagd. Woensdag wordt de aanvraag besproken op het schepencollege van Heusden-Zolder. 

De gemeente Puurs-Sint-Amands had groen licht gegeven voor het openluchtfeest van het Fort van Liezele. Want het ging om een evenement met minder dan 400 personen, in openlucht, op een grote oppervlakte. De temperatuur van de gasten werd aan de ingang gecontroleerd, er waren aparte looprichtingen en overal was handgel beschikbaar. Toch ging het gisteren mis.  De gasten begonnen heel dicht tegen elkaar te dansen, van anderhalve meter afstand houden was geen sprake meer. 

Belofte

De organisator van dat festival wil zaterdag ook een dansfeest organiseren op het plein op de mijnterreinen van Zolder.  "We hebben hier nog geen vergunning voor afgeleverd", benadrukt schepen van Evenementen Marleen Hoydonckx (GOED). "Het is ook een moeilijk dossier. De aanvraag werd vorige week pas ingediend en de politie heeft een negatief advies gegeven. De organisator heeft me vanmiddag nog gebeld en beloofd om zich aan alle corona-maatregelen te houden. Woensdag beslissen we over de aanvraag."

Bekijk hier de beelden van het festival in Puurs-Sint-Amands die op sociale media rondgaan 

Videospeler inladen...

Meest gelezen