Politie in Anderlecht bekogeld met keien en flessen: “Daders nog niet opgepakt”

De politie in Anderlecht is afgelopen nacht bekogeld met keien en flessen. Dat gebeurde toen de politie werd opgeroepen voor een vechtpartij in Kuregem. De politie is een onderzoek gestart, voorlopig werd nog niemand opgepakt. Niemand raakte gewond.

Rond 23 uur werd de politie opgeroepen voor een vechtpartij op de hoek van de Sergeant Debruynestraat en de Fiennesstraat in Kuregem. “Toen de politie ter plaatse kwam, stond er een groep mensen bij elkaar die onmiddellijk uit elkaar ging”, vertelt politiewoordvoerster Adeline Roty. “Enkele minuten later sloeg de sfeer om en werden de politiemensen bekogeld met projectielen. Het ging voornamelijk om keien en flessen.”

Versterking

De politie riep daarom versterking op van andere politiezones. “Er vonden geen verdere incidenten plaats en niemand raakte gewond bij de bekogeling met flessen en keien”, zegt Roty. “We hebben wel een onderzoek geopend om de daders te identificeren, maar voorlopig kon er nog niemand worden opgepakt.”

Meest gelezen