250 jaar Beethoven gevierd met feestweekend en broodzakken: "Overgrootvader Beethoven was Mechelse bakker"

Voor de 250e verjaardag van componist Beethoven gebruiken enkele bakkers in Mechelen nu broodzakken die naar hem verwijzen. Zijn familie was oorspronkelijk van Mechelen en zijn overgrootvader had een bakkerij in de stad. “De broodzakken zijn een knipoog naar dat weetje”, vertelt Michaela Defever van Festival van Vlaanderen.

In Mechelen kan je voortaan bij een aantal bakkers brood kopen in een zak waarop een illustratie over Beethoven staat. Dat doet de stad naar aanleiding van de 250e verjaardag van de bekende componist, die Mechelse roots heeft.

“Zijn overgrootvader was een Mechelse bakker. Daarom gebruiken een aantal bakkers de komende dagen zo’n 200.000 broodzakken met Beethoven”, legt Michaela Defever van Festival van Vlaanderen uit in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Beethoven Bubbels

Oorspronkelijk zou de herdenking van de verjaardag van de componist herdacht worden tijdens het festival Lunalia, maar door de coronacrisis werd dat festival geannuleerd. “Nu organiseren we Beethoven Bubbels van 31 juli tot 2 augustus. We houden concerten voor een klein aantal bezoekers in de Sint-Pieter-en-Paulkerk en in de Sint-Romboutskathedraal”, zegt Defever. Meer info over het festival vind je op www.lunalia.be.

Meest gelezen