(C)COPYRIGHT ALL RIGHTS RESERVED WWW.BARTLASUY.COM

"Buitengewoon kamperen" is groot succes: “Aangename en onverwachte verrassing”

Het concept "buitengewoon kamperen" van het Agentschap voor Natuur en Bos en Toerisme Vlaanderen is een groot succes, want bijna alle kampeerplaatsen in Vlaams-Brabant zijn uitverkocht voor volgend weekend. Op tientallen plaatsen in Vlaanderen kunnen kampeerliefhebbers nog tot en met september overnachten in een tipitent midden in de natuur. 

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel mensen hun vakantie deze zomer in eigen land doorbrengen. Het Agentschap voor Natuur en Bos en Toerisme Vlaanderen spelen daarop in met het concept "buitengewoon kamperen". “In volle coronaperiode hebben wij met Natuur en Bos het initiatief genomen om op 16 plekken in de Vlaamse natuur een eenmalige kampeerplek te organiseren”, vertelt Liesbet De Keersmaecker van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Onverwacht succes

Dat concept is onverwacht een groot succes. “Het was een risicovol idee. We beslisten dit in het midden van de coronacrisis. Op dat moment wisten we nog niet of de Vlaming naar het buitenland ging mogen, wat nu dus wel mag”, zegt Liesbet De Keersmaecker. “Toch slaat het "buitengewoon kamperen" bijzonder goed aan. De plaatsen in Vlaams-Brabant doen het enorm goed. Volgend weekend zijn al drie van de vijf Vlaams-Brabantse tipidorpen volledig uitverkocht. Het gaat om het kasteel van Horst, de Plas in Rotselaar en Ter Rijst in Pepingen.”

Dicht bij huis

Die Vlaams-Brabantse kampeerplaatsen worden voornamelijk opgezocht door de Vlaams-Brabanders zelf. “Mensen reizen heel erg lokaal, regionaal en provinciaal. Ze zoeken echt een leuke kampeerplek dicht bij huis,” vertelt De Keersmaecker van Natuur en Bos. “We zien heel sterk in de cijfers dat Vlaams-Brabantse mensen Vlaams-Brabantse kampeerplekken opzoeken. De tipidorpen zijn rustig en een beetje back to basics maar toch comfortabel. Dat is wat mensen blijkbaar zoeken en daar zijn wij enorm blij mee.”

Meer informatie vind je op de website van buitengewoon kamperen.  

Meest gelezen