Actievoerders planten bomen in tuin van werkgeversorganisatie VOKA in Hasselt.

De actievoeders, die voorlopig anoniem willen blijven hebben vijf boompjes geplant op het terrein van werkgeversorganisatie VOKA in Hasselt. Ze protesteren tegen wat ze noemen de klopjacht die VOKA heeft ingezet op de Limburgse bossen.

"In een interview met Karin Van de Velde van VOKA hoorden we haar losjesweg zeggen dat er soms een boom in de weg staat', vertelt een actievoerster die anoniem wil blijven. "Van deze uitspraak zijn we toch wel geschrokken, daarom hebben we deze ludieke actie op touw gezet en hebben we enkele bomen bij hen in de weg gezet. "

VOKA pleitte in het bewuste interview op TVL voor meer rechtszekerheid voor bedrijven. Want onlangs vocht natuurorganisatie Bos+ de plannen van transportbedrijf Essers aan om in Genk een bos op industriegrond te kappen. En VOKA verdedigt de plannen om in de Groen Delle de industriezone Lummen-Zuid uit te bouwen, langs het Albertkanaal. 

Geen klopjacht

De werkgeversorganisatie Voka-Limburg ontkent dat ze een klopjacht op de Limburgse bossen zou ingezet hebben. Volgens gedelegeerd bestuurder Johann Leten zijn er vier keer meer industrieterreinen omgezet naar groen dan dat er groen is veranderd in industriegrond. Voka blijft er bij dat er te weinig ruimte is om te ondernemen.

 

 

 

 

 

 
 

Meest gelezen