Archieffoto

Bootje met 11 mensen onderschept in De Panne: "Levensgevaarlijk"

In De Panne heeft de politie vrijdagavond rond 21.00 uur een rubberbootje met 11 mensen onderschept. Er waren ook kinderen bij. Volgens hun verklaringen wilden ze gewoon van De Panne naar Oostende varen. “Levensgevaarlijk”, zegt het parket van Veurne.

Volgens het parket werd het bootje opgemerkt dankzij het nieuwe camerasysteem van de politiezone Westkust. Daardoor kunnen ze de hele kustlijn van De Panne zien. De politie vermoedde dat er mensensmokkelaars aan het werk waren en rukte meteen uit. Het bootje werd al onderschept nog voor het goed en wel op zee was.

Geen transmigranten

De 11 passagiers zijn geen transmigranten. Ze wilden gewoon van De Panne naar Oostende varen. “Het ging om een soort plezieruitstap. Gezien het late uur en de aard van het rubberbootje, met een lengte van amper 4 meter en een motor van amper 20 pk, was deze tocht ongetwijfeld fataal afgelopen zonder het ingrijpen van de politie”, zegt het parket.

Het parket van Veurne zal de zaak nog verder onderzoeken.

Meest gelezen