Zendmast in Watermaal-Bosvoorde brandt uit, brandstichting niet uitgesloten

In Watermaal-Bosvoorde is een zendmast van Proximus helemaal uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Het zou om kortsluiting kunnen gaan, maar omdat in andere landen ook al zendmasten in brand werden gestoken, wordt kwaad opzet niet uitgesloten. 

"Vanmorgen rond 5 uur werd de brandweer opgeroepen voor een zendmast die in lichterlaaie stond", vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "We zijn ter plaatse gegaan met de collega's van Brandweer Overijse. De elektrische bekabeling van de toren is in vlammen opgegaan. Een technicus van Proximus heeft de hoofdschakelaar uitgezet en de elektriciteitsvoeding afgesloten."

Brand aangestoken?

De oorzaak van de brand is niet duidelijk, "Alle pistes liggen open, het kan ook gewoon om een kortsluiting gaan", zegt Derieuw. Maar ook kwaad opzet wordt niet uitgesloten. In Nederland en Groot-Brittannië werden de afgelopen maanden al vaker zendmasten in brand gestoken. Dat waren telkens acties tegen het 5G-netwerk, een supersnelle internetverbinding. Of dat ook in Watermaal-Bosvoorde het geval is, moet onderzocht worden.

Meest gelezen