Radio 2

Centrum van Heule heeft nu ook fietszone: "En er volgen nog deelgemeenten van Kortrijk"

Kortrijk breidt de fietszones nu ook uit naar de deelgemeenten. Precies 1 jaar na de opening van de fietszone in het centrum van Kortrijk is Heule de eerste deelgemeente die nu ook een fietszone krijgt. Na het bouwverlof is Marke aan de beurt, een andere deelgemeente van Kortrijk.

Een fietszone is een zone 30 waar fietsers voorrang hebben op de autobestuurders. Je rijdt als fietser best in het midden van de straat, zodat de auto's sowieso trager moeten rijden en afstand houden. Je moet als autobestuurder ook altijd achter de fietser blijven rijden.

"Na het centrum van Kortrijk hebben nu ook de deelgemeenten recht op fietszones", zegt schepen van mobiliteit Axel Weydts (SP.A). "We hebben gezien dat als je een fietszone invoert, het verkeer zich veel meer op maat van de fietser beweegt. Er is dankzij die fietszones ook minder en trager verkeer."

Na het bouwverlof krijgt Marke, een andere deelgemeente van Kortrijk, ook een fietszone. Het is ook nog de bedoeling om de fietszone in het centrum van Kortrijk uit te breiden.

Meest gelezen