Extra werkzaamheden op E17 Gentbrugge deze nacht en komend weekend

Het viaduct van Gentbrugge op de E17 wordt gerenoveerd, waardoor alle verkeer over 1 helft van de weg moet. Die helft moet nu hersteld worden omdat het wegdek beschadigd is en omdat er schade is aan huizen in de omgeving. Deze nacht moet verkeer richting Kortrijk omrijden, komend weekend verkeer richting Antwerpen.

Deze nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 juli moet het verkeer in Gentbrugge op de E17 dat in de richting van Kortrijk rijdt, omrijden via de R4 en de E40. Dat is de hele nacht tussen 21 en 06u. 

In het weekend van 18 en 19 juli moet het verkeer 's nachts richting Antwerpen omrijden. Overdag zal er maar 1 rijstrook richting Antwerpen open zijn. Er wordt hinder verwacht.

Waarom herstellingen?

Volgens Wegen en Verkeer is het wegdek beschadigd en moeten er putten hersteld worden. Door de renovatiewerken aan het viaduct moet alle verkeer uit beide richtingen over 1 helft van de snelweg rijden. Die helft heeft het al zwaar te verduren gehad door alle zwaar vervoer op de E17. Het wegdek is beschadigd. Dat is niet veilig voor het verkeer, maar de putten veroorzaken ook trillingen en schade aan huizen in de dichte omgeving van het viaduct. De actiegroep Viadukaduk had daar een oplossing voor gevraagd aan Wegen en Verkeer.

Schade aan huizen

De actiegroep Viadukaduk die de toestand van het viaduct, 'de brokkelbrug', al lang aankaartte, heeft geregeld overleg met de Afdeling Wegen en Verkeer. De groep had nu klachten over schade aan huizen en overlast van trillingen en lawaai. Met de herstelling van het wegdek hoopt de groep dat die overlast nu vermindert. 

Snelheidsbeperking

Viakdukaduk is ook blij met de andere maatregel die Wegen en Verkeer neemt. Er wordt vaak te snel gereden aan de werken. Daarom komen er snelheidscamera's. Als het verkeer trager rijdt, vermindert ook de overlast in de buurt.

kasto80

Meest gelezen