Voormalig "Mythbusters"-presentator Grant Imahara onverwacht overleden

In de Verenigde Staten is Grant Imahara gisteren plots op 49-jarige leeftijd overleden. Dat laat Discovery Channel weten in een korte mededeling. Imahara was vooral bekend als co-presentator van het Amerikaanse wetenschapsprogramma "Mythbusters" en de Netflix-serie "White Rabbit Project". 

Imahara is vooral bekend als co-presentator van het Amerikaanse wetenschapsprogramma "Mythbusters". Daarin probeerde hij samen met presentator Adam Savage verschillende mythen of verzonnen verhalen te ontkrachten of bevestigen. In 2016 heeft hij samen met presentatoren Tory Belleci en Kari Byron de Netflix-serie "White Rabbit Project" gemaakt. In deze serie probeert het drietal met verschillende experimenten een aantal belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis te verklaren. 

Naast presentator werkte Imahara ook als robotbouwer. Hij heeft verschillende robots gemaakt voor grote Hollywoordproducties, zoals "Jurassic Park" en "The Matrix". Voor de Star Wars-films bouwde hij de robot R2D2.

Het plotse overlijden van de 49-jarige elektrotechnicus raakt verschillende van zijn ex-collega's. Voormalig "Mythbusters"-presentator Adam Savage laat op Twitter weten geschokt te zijn door het plotse overlijden van zijn ex-collega. Ook Discovery Channel, Imahara's vorige werkgever reageert kort: "Onze harten zijn gebroken. Hij was een belangrijk deel van onze familie en een prachtig man. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn familie."

Meest gelezen