Het centrum van Haacht wordt één zone 30

De gemeente Haacht breidt vanaf 1 augustus de zone 30 uit tot het centrum binnen de ring en de Vogelwijk. Dat moet een duidelijker verkeerssituatie opleveren.

Vanaf 1 augustus ligt heel het centrum binnen de ring van Haacht in een zone 30. Volgens schepen Jos Verheyden wil het gemeentebestuur zo meer duidelijkheid op de baan creëren: "Nu zijn er veel gebieden waar de snelheid constant wisselt. Met één uniforme snelheid is het voor iedereen duidelijk en is er veel minder verwarring." De nieuwe verkeerssituatie zou ook beter zijn voor het klimaat. Als auto's minder afremmen en weer optrekken, geeft dat minder uitstoot. 

Geen boetes uitschrijven

De gemeente Haacht gaat nu nieuwe verkeersborden plaatsen zodat iedereen zich zo snel mogelijk kan aanpassen. "Voor de rest gaan we de inwoners inlichten via onze website en onze sociale media," vertelt Verheyden.  "Pas als het concept voor iedereen duidelijk is, wordt er ingezet op handhaving. Het is dus niet de bedoeling om iedereen meteen op de bon te zetten."

Meest gelezen