Radio 2

Restauranthouder uit Heule sluit preventief nadat keukenmedewerker positief test op COVID-19

In Heule, bij Kortrijk, heeft de uitbater van restaurant Hula beslist om zijn zaak te sluiten tot alle medewerkers tweemaal zijn getest op COVID-19 en geen enkel risico meer vormen om het virus te verspreiden. Hij doet dat nadat 1 personeelslid besmet bleek. Het besmette personeelslid gaat in quarantaine, de andere personeelsleden worden op tijdelijke werkloosheid gesteld.

Alles begon met de man die de afwas doet in de keuken. Hij vernam dat zijn broer positief testte op het coronavirus, liet zich ook testen en bleek ook besmet. Hij ging thuis in quarantaine en lichtte zijn werkgever in. Die liet vanochtend het hele team testen en besliste de zaak uit voorzorg te sluiten.

Resultaten van de eerste test worden morgen verwacht, maar volgende week maandag ondergaat iedereen een 2e test. "Er bestaat zoiets als vals negatief en dat risico kunnen we niet lopen", zegt de uitbater.

Toch niet weer?

De man wordt gesteund door zijn klanten die de open communicatie van de zaakvoerder waarderen. Na de lockdown van 13 maart hadden ze al bestellingen en feesten moeten afzeggen. "Daarna probeerden we ons te redden door meeneemmaaltijden te bereiden. Door de trouwe klanten leek dat aardig te lukken. Toen de zaak weer open ging, was het zelfs druk en nu komt dit. We hebben zo'n 400 couverts en een feest moeten afzeggen."

Eind vorige maand moest een restauranthouder uit Moorsele bij Wevelgem dezelfde beslissing nemen.

Radio 2

Meest gelezen