Milieuambtenaar ontwerpt zelf 'hondenpoepbuizen' om probleem van hondenpoepzakjes op te lossen

In Opwijk worden een twintigtal hondenpoepbuizen geplaatst. Die buizen dienen om je hondenpoepzakje in te droppen. Omdat er geen vuilnisbakken meer staan in het centrum van Opwijk, hadden hondenliefhebbers geklaagd dat ze hun hondenpoepzakje nergens meer kwijt konden. De hondenpoepbuis is dus de oplossing. 

Een paar jaar geleden liet de gemeente heel wat vuilnisbakken in het centrum weghalen omdat ze te vaak gebruikt werden om huishoudelijk afval te dumpen. Maar daardoor konden hondenliefhebbers het poepzakje van hun hond niet meer kwijt en dropten het zakje dan maar gewoon langs de kant van de weg. 

Zelf ontworpen

Milieuambtenaar Eric Roelands ontwierp daarom een hondenpoepbuis en de gemeentearbeiders maakten ze. “Zulke buizen zijn al te koop in de handel, maar zijn vrij duur", vertelt schepen Inez De Coninck. "Het bracht ons op het idee om ze zelf te maken, met een eigen ontwerp en veel goedkopere PVC-buizen.” 

Drop het zakje in het gaatje

De milieuambtenaar legt uit hoe de hondenpoepbuis werkt: “Je moet het poepzakje in het openingsgaatje droppen. En de paal is gemakkelijk leeg te maken. Onderaan de paal is een schuif voorzien waardoor de werklieden gemakkelijk aan de zakjes kunnen. En bovenaan is een dopje voorzien zodat het niet kan binnen regenen."

Meest gelezen