Kunstenaars bouwen gettoblaster in Hasselt: "Strategisch neergevallen naast Radio 2"

Op het plein tussen het stadhuis van Hasselt en de redactie van Radio 2 Limburg is een enorme houten gettoblaster gebouwd. Het is een van de werken voor het Street Art Festival.

"Het is best een indrukwekkende gettoblaster', vertelt Daan Linsen, van het Street Art Festival. "Hij is zo'n 4 meter lang en 3 meter hoog en er zijn heel veel knopjes aan. Het lijkt alsof hij hier neergevallen is, heel symbolisch op het plein tussen het stadhuis en Radio 2."

Er verschijnt elke week een nieuw werk in het centrum van Hasselt

Vorige week verscheen al een eerste werk: een muurschildering op de gevel van het Jessa Ziekenhuis. "Tien weken lang verschijnt er iedere week een nieuw werk in de stad. Zo komt er nu ook een sculptuur aan het Stadsmus en we nemen ook nog een basketbalveldje onder handen. De stad blijft in beweging." 

Meest gelezen