Stad Leuven

Leuven organiseert 140 "Anderhalvemetersessies": kleine concerten van grote namen

Van 13 tot en met 30 augustus organiseert de stad Leuven 140 kleinschalige concerten onder de noemer "Anderhalvemetersessies". Voor een klein publiek zullen onder meer De Kreuners, Milow en Gabriel Rios optreden.

Deze zomer geen Hapje Tapje of Beleuvenissen in Leuven, maar wel  'Anderhalvemetersessies'. Tussen 13 en 30 augustus organiseert de stad 140 activiteiten, waaronder muziek-, theater-, film- en familievoorstellingen. Voor deze activiteiten selecteerde de stad elf buitenlocaties. “Twaalf dagen lang zullen er telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag voorstellingen plaatsvinden, niet alleen in het centrum van Leuven maar ook in de deelgemeenten”, vertelt de schepen van Cultuur, Denise Vandevoort. “We gaan ons best doen om de activiteiten sterk te spreiden. De bedoeling is echt dat we de voorstellingen dicht bij de mensen brengen.”

Ticket verplicht

Afhankelijk van de grootte van de locatie worden er maximum 100 tot 300 personen toegelaten. Een ticket aanvragen is bovendien verplicht, ook voor de gratis activiteiten. “De maximumcapaciteit is natuurlijk beperkt omdat we het publiek op anderhalve meter moeten zetten. Wij zorgen dat de mensen in hun bubbel zitten en dat er rondom hen stoelen vrij blijven. Het is een heel gepuzzel, maar het is zeker mogelijk”, zegt Denise Vandevoort. “Om alle veiligheidsmaatregelen te garanderen, moeten de mensen ook een ticket aanvragen, zowel voor de betalende activiteiten, als voor de gratis activiteiten.”

Voor elk wat wils

Op het programma staan verschillende grote muzikale namen. “Ik denk dat we voor elk wat wils hebben. Er zijn publiekslievelingen bij, zoals De Kreuners en Gabriel Rios. Maar ook Leuvense toppers, zoals Milow en Stan Van Samang, zullen neerstrijken op de verschillende locaties”, vertelt de schepen van Cultuur. “We voelen heel duidelijk de honger van de artiesten om te mogen optreden. Ook het publiek zit vol spanning te wachten. Sfeer gegarandeerd.”

Per persoon kan je maximaal vijf tickets reserveren per voorstelling. Kaarten reserveren kan, vanaf nu vrijdag op Leuven.be.

Meest gelezen