Maggie De Block waarschuwt: "Als aantal besmettingen blijft stijgen, gaan volgende versoepelingen niet door"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) waarschuwt dat een verdere versoepeling van de coronamaatregelen in het gedrang komt als het aantal nieuwe besmettingen met het virus blijft stijgen. De voorbije zes dagen is het aantal besmettingen telkens licht gestegen, en dat baart ook De Block zorgen.

Twee weken nadat de laatste versoepelingen zijn doorgevoerd, blijken er weer wat meer besmettingen met het coronavirus te zijn. "Die stijging is natuurlijk geen goed nieuws", geeft De Block toe. "We zien dat het vooral jonge mensen zijn die nieuwe besmettingen hebben, tussen 20 en 29 jaar. Die komen niet allemaal in het ziekenhuis terecht, maar toch een aantal."

(lees verder onder de video)

De Block: "Opletten blijft de boodschap: het virus is niet met vakantie"

Videospeler inladen...

Die stijging is er wel degelijk en we moeten dat ernstig nemen

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD)

"Opletten blijft de boodschap: het virus is niet met vakantie", waarschuwt de minister. "We hebben niet alleen de versoepelingen, maar ook het feit dat er soms heel hard buiten de lijntjes wordt gekleurd", verwijst ze naar het uit de hand gelopen dancefestival in Puurs-Sint-Amands van afgelopen weekend.

"Het is toch al de zesde dag dat er een heel lichte stijging is. Als dat zo blijft, zullen de volgende versoepelingen zeker niet kunnen doorgaan." Maggie De Block wil naar eigen zeggen niet op de feiten vooruitlopen."Maar die stijging is er wel degelijk en we moeten dat ernstig nemen. Dit is geen goed teken."

Morgen buigt de Nationale Veiligheidsraad zich over eventuele nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen. 

Meest gelezen