Radio 2

Moderne bloemenkunst in winkelstraten Knokke-Heist: "We willen natuur in stad terugbrengen"

Het bekende bloemenhuis van Daniël en Nele Ost heeft 5 moderne kunstwerken met bloemen en planten gemaakt voor Knokke-Heist. Ze staan opgesteld in de winkelstraten. "Nee, we gebruiken geen kunstgras. Alleen echte materialen want we willen de natuur terugbrengen in de stad".

Deze zomer trekt kustexpert Stefaan Struyve uit Oostende elke dag voor Radio 2 langs de kustlijn op zoek naar grote en kleine nieuwsverhalen. Van Knokke-Heist tot De Panne: hij gaat op zoek naar mensen die de zomer aan de kust maken.

Hofleveranciers Daniël en Nele Ost zijn internationaal bekend met hun monumentale kunstwerken met bloemen en planten. "We hebben projecten over de hele wereld gedaan: van Tokio over Dubai tot Las Vegas", zegt general manager Yann Callaert. "Maar het is fijn om ook nog eens een project in eigen land te doen. Zeker in Knokke-Heist, waar we ook een winkel hebben".

Bekijk hier de beelden van het kunstwerk en lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

Groene golven

Een van de blikvangers is het kunstwerk met groene golven op het Lichttorenplein aan het toerismekantoor van Knokke-Heist. De golven zijn krullende platen in cortexstaal begroeid met planten. "Zie het als een kwinkslag waarmee we naar de zee verwijzen die hier vlakbij ligt. Aan zee kan het flink waaien, maar we hebben voor een stevige constructie gezorgd die tegen een stootje kan".

"De planten worden met een ondergronds circuit bevloeid zodat we duurzaam met water kunnen omgaan. Maar de eerste dagen moeten de planten nog besproeid worden".

De 5 bloemenkunstwerken van Daniël en Nele Ost maken deel uit van het project "Zoete Bloemen" van het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Dat project loopt nog tot half oktober.

Radio 2

Meest gelezen