Radio 2

Mondmaskers verplicht op Genkse markten

In Limburg volgt de stad Genk het voorbeeld van Beringen en Houthalen-Helchteren, die het dragen van mondmaskers op markten verplicht zullen maken. Sint-Truiden beslist er morgen over en in Hasselt kan je voorlopig nog naar de markt gaan zonder mondmasker. Gemeentebesturen mogen voorlopig zelf kiezen of ze de maatregel invoeren.

Sinds vorige week donderdag neemt de grootste markt van Limburg weer haar originele vorm aan. “Maar anderhalve meter afstand houden bleek op sommige plaatsen moeilijk”, licht Genks burgemeester Wim Dries de beslissing toe. “Na grondige evaluatie hebben we beslist om de lijn van commerciële activiteiten door te trekken, en dus ook op de markten de mondmaskerverplichting in te voeren.

De regel zal ook gelden voor de zaterdagmarkt in de Vennestraat en voor grotere kermissen. Voorlopig gaat dat over Kermis Winterslag, die op zaterdag 25 juli begint.”

Maatregelen

Op alle Limburgse markten blijven de bestaande coronamaatregelen van kracht. In Genk gaat dat over een beperkte capaciteit op de markt, het handhaven van handhygiëne en het aanhouden van eenrichtingsverkeer.

Meest gelezen