Na 10 jaar dan toch bouwvergunning voor serviceflats Grimbergen

Er zullen dan toch 49 serviceflats gebouwd worden in Grimbergen. Normaal gezien zou die bouw 10 jaar geleden al begonnen zijn, maar buurtbewoners verzetten zich al die tijd tegen de komst van de seniorenflats. Nu is er eindelijk een compromis gevonden waardoor de bouw kan starten.

In het najaar start de bouw van 49 seniorenflats achter Hotel Abbey in Grimbergen, het vroegere ‘‘t Wit Paard’ in het centrum van de gemeente. Het heeft 10 jaar geduurd voor de bouwvergunning er kwam. En dat komt door het protest van de buurtbewoners, zij hebben de bouwplannen jarenlang tegengehouden.

Schepen van Grimbergen Bart Laeremans "Het heeft jaren geduurd omdat een aantal buurtbewoners dwars hebben gelegen. Ik ga daar geen oordeel over vellen, dat is het verleden. Maar bij de bouw van de flats zou er inkijk zijn in een aantal woningen en dat hebben we opgelost door de bovenste verdieping wat terug te trekken, en nu is er geen inkijk meer. Er is ook geen beroep meer ingesteld, dus de omgevingsvergunning die nu is afgeleverd voor de bouw is definitief."

Aanwinst voor Grimbergen

Volgens Laeremans zijn de seniorenflats een aanwinst voor Grimbergen. "Dit is een mooie ligging met het zicht op de kerk. De plek ligt er nu nog verwaarloosd bij, dus dit wordt een verbetering voor het centrum van Grimbergen."

Meest gelezen