Copyright Annie Otzen Photography 2015

Niet-inwoners Balen moeten betalen voor speeltuin en zwembad Keiheuvel door coronamaatregelen

Voortaan moeten niet-inwoners van Balen betalen als ze er gebruik willen maken van de speeltuin en het zwembad van Keiheuvel. Door corona zoeken veel mensen vertier in de buurt en komen er ook heel wat niet-Balenaars er zich amuseren. Er zijn dus meer gegadigden dan anders en door de coronamaatregelen is er minder plaats. In buurgemeente Mol zijn ze niet blij met de maatregel en starten ze met een petitie.

Het is spijtig, maar corona dwingt ons
Johan Leysen, burgemeester

Tot nu toe was de speeltuin van Keiheuvel in Balen gratis voor iedereen. Door de coronaperiode zijn er nu meer bezoekers, terwijl de capaciteit moet beperkt worden. Daarom wil de gemeente voorrang geven aan de eigen inwoners. Wie van buiten Balen komt, zal 3 euro moeten betalen. Het zwembad is momenteel gratis voor Balenaars, als tegemoetkoming voor de coronacrisis. Wie er van buiten de gemeente komt zwemmen, betaalt 5 euro. "Het wordt er dan anders te druk", legt burgemeester Johan Leysen (CD&V) uit. "Het gaat om een kleine speeltuin en een klein zwembad. Door de coronamaatregelen kan er bovendien niet zoveel volk als anders terecht. De toeloop is momenteel te groot, omdat ze in het Zilvermeer het aantal bezoekers ook drastisch moeten beperken. We willen niemand weren, maar om de eigen inwoners voorrang te geven, moeten we helaas geld vragen aan wie van buiten Balen komt. Het is spijtig maar corona dwingt ons. Onze eigen mensen betalen er ook belastingen voor". De burgemeester wil de maatregel na de zomer wel herbekijken.
 

 

Petitie tegen de maatregel

Intussen zijn ze in buurgemeente Mol met een petitie gestart tegen de maatregel. Buurtwerk Wezel en Buurtwerk Jongeren vinden de maatregel ongepast. "Corona mag geen excuus zijn om nu geld te vragen voor de speeltuin en het zwembad", zeggen ze.  De initiatiefnemers vinden de prijs vooral te hoog voor gezinnen die het financieel niet breed hebben en vaak aangewezen zijn op wat ontspanning in de buurt. Wezel is een gehucht dat zowel op het grondgebied Balen als in Mol ligt.

Meest gelezen