Radio 2

Opgepast voor jonge ree op de Ninoofsesteenweg, dierenopvangcentrum pleit voor waarschuwingsborden

Automobilisten op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van  Roosdaal en Lennik moeten oppassen voor een ree. Het dier stak de voorbije dagen verschillende keren de gevaarlijke steenweg over. Bestuurders gingen in de remmen. Dierenopvangcentrum De Ark van Pollare wil dat er waarschuwingsborden worden geplaatst.

"We zijn zondag opgeroepen voor een ree die was aangereden op de Ninoofsesteenweg in de buurt van Lennik", zegt Hans Lenvain van het dierenopvangcentrum De Ark van Pollare in Lennik. "Toen we ter plaatse kwamen was het dier verdwenen." Vandaag was er opnieuw een melding van een ree die de steenweg overstak. Automobilisten moesten plots remmen.

Borden

Hans Lenvain van De Ark van Pollare vermoedt dat het om een jonge ree gaat. Waarom het dier zo vaak de drukke Ninoofsesteenweg oversteekt, is niet duidelijk. Lenvain pleit ervoor om waarschuwingsborden te plaatsen, omdat de situatie gevaarlijk is voor het dier én de autobestuurders.

Meest gelezen