Radio 2

Scouts uit Leopoldsburg bouwen indrukwekkend vlaggenschip: 400 palen en 12 kilometer touw

De Scouts en Gidsen van Leopoldsburg Centrum hebben in Brisy, in de provincie Luxemburg, een gigantisch kamp gesjord met meer dan 400 palen en maar liefst 12 kilometer touw. Het vlaggenschip stelt de Santa Maria voor, het schip waarmee Christoffel Columbus Amerika heeft ontdekt.

Het thema van hun kamp is ontdekkingsreizigers. Daarom besloten de scouts van Leopoldsbug om de Santa Maria van Christoffel Columbus na te bouwen. Met tien leden en vijf leiders gingen ze aan de slag en ook enkele oud-leiders staken een handje toe. "We hebben wel wat palen bij moeten kopen om dit te kunnen maken", zegt leider Stef Michels. Vandaag wordt het 25 meter lange en 13 meter hoge vlaggenschip alweer afgebroken.

Door het coronavirus ziet het kamp van de scouts er dit jaar wel iets anders uit. "Het grote voordeel is dat we maar met een kleine groep weg zijn", gaat Michiels verder. "Alles kan dus binnen één bubbel gebeuren. Alleen als we het kampterrein verlaten, moeten we kijken met wie we in contact komen. Op dagtocht gaan kan ook nog altijd, maar dan wel met een mondmasker op." 

De bezoekdag kon dit jaar niet doorgaan, maar ook daar vonden de scouts een oplossing voor. "De leden hebben zichzelf gefilmd terwijl ze over de constructie liepen. Zo konden ze toch aan hun ouders tonen wat ze gemaakt hebben."

Radio 2

Meest gelezen