Steeds meer steden verplichten mondmasker op wekelijkse markt

Mondmaskers zijn nu ook verplicht op de wekelijkse markt van Diest, Vilvoorde en Scherpenheuvel-Zichem. Leuven was de eerste stad waar je als bezoeker van de markt een mondmasker moest dragen. En nu volgen ook andere steden.

Mondmaskers zijn verplicht in onder meer winkels, bioscopen en musea, maar nog niet op openbare markten. De burgemeester van Leuven was de eerste die mondmaskers verplicht maakte op de vrijdagmarkt in Leuven en de zondagmarkt in deelgemeente Heverlee. En meer en meer steden en gemeenten volgen nu dat voorbeeld.

Mondmasker op de kermis

Scherpenheuvel-Zichem  heeft beslist dat mondmaskers verplicht worden op de markt. In Vilvoorde geldt die regel vanaf morgen op de woensdagmarkt. En ook in Diest mag je niet naar de markt zonder mondkapje.  Daar zal je zelfs een mondmasker moeten dragen tijdens de zomerkermis die donderdag begint.  Burgemeester van Diest Christophe De Graef: "In meerdere Europese steden is er een opflakkering van de coronabesmettingen, en het zal niet lang duren voor het ook in België weer stijgt.  En op markten en kermissen heb je een mix van leeftijden. Er is trouwens ook een vraag gekomen van de marktkramers zelf om mondmaskers te verplichten omdat ze zich dan veiliger voelen."

Meest gelezen