Vermoedelijke daders van de dodelijke schietpartij in Vorst geven zichzelf aan

Twee hoofdverdachten van de dodelijke schietpartij in Vorst, iets meer dan een week geleden, hebben zichzelf aangeven. Bij de schietpartij kwam een man van 23 om het leven, twee jongeren van 17 en 19 raakten gewond. 

De twee hoofdverdachten van de dodelijke schietpartij in Vorst vorige week zitten in de cel. Het duo heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Beiden werden door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor moord, moordpoging en mondelinge bedreigingen en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Op zaterdag 4 juli kwam een 23-jarige jongeman om het leven bij een schietpartij op het Orbanplein in Vorst. Twee jongeren van 17 en 19 jaar oud raakten daarbij ook nog gewond. Enkele dagen later werden er twee verdachten opgepakt, maar het parket maakte toen al duidelijk dat het niet ging om de vermoedelijke schutters. Een van hen zit nog in de cel op verdenking van moord en moordpoging als medeplichtige. De tweede verdachte werd door de raadkamer vrijgelaten.

“Zondagavond hebben twee mannen zichzelf aangegeven bij de federale gerechtelijke politie”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Het gaat om een 22-jarige en een 19-jarige man. Ze werden vandaag verhoord door de onderzoeksrechter, maar ze beroepen zich op hun zwijgrecht. De twee verdachten zijn in verdenking gesteld voor moord, moordpoging en mondelinge bedreigingen en onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter.”

Meest gelezen