Piet Liagre

Woestijnbuizerd Minnie is terecht: “Alsof ze op ons zat te wachten”

De woestijnbuizerd Minnie, die twee weken geleden ontsnapte in Sint-Amandsberg, is weer terug bij haar baasje. Gisteren landde ze op een balkon van een appartementsgebouw aan de Visserij en daar bleef ze tot ze werd opgehaald. 

Minnie is ondertussen een kleine beroemdheid in het Gentse nadat ze twee weken geleden uit het productiebedrijf van haar baasje ontsnapte. Er kwam een oproep om haar te vinden en ze werd meermaals gespot in en rond Gent. Haar vangen lukte nog niet, tot ze gisteren op een balkon landde aan de Visserij.

Even met verlof

“Het weerzien was heel merkwaardig”, zegt eigenaar Peter Bruylants. “Het was alsof ze een hele tijd op ons zat te wachten. Ze keek ons aan alsof ze twee weken van haar vrijheid heeft genoten en ze nu terug klaar was om naar huis te gaan”, legt Bruylants uit. Twee jaar geleden werd Minnie aangekocht om mee te spelen in films. Woestijnbuizerds komen normaal gezien enkel voor in Noord- en Zuid-Amerika.

Piet Liagre

Dankbaar

Minnie is nu terug thuis en verkeert in goeie gezondheid. “We hebben haar eerst gewogen. Verrassend genoeg bleek ze over haar gewicht te zitten, dus ze heeft goed kunnen eten de voorbije weken”, zegt Bruylants. “Ze heeft een enorm grote kooi, veel te groot voor een buizerd zelfs. En er staan nu geen draaidagen gepland dus heeft ze alle tijd om te relaxen. Ik wil ook iedereen oprecht bedanken voor alle steun en warme woorden. Ik heb zoveel telefoontjes gekregen van mensen die vol passie en overgave mee hebben helpen zoeken, aan iedereen dank u”, besluit Bruylants. 

kasto80

Meest gelezen