14 bankjes in Kinrooi vertellen een verhaal, om staycation aangenamer te maken

Op 14 mooie plekjes in Kinrooi zijn er bankjes uitgerust met een QR-code. Wie de code scant met zijn smartphone krijgt een mooi verhaal te horen. Het is een verrassend gesprek, ingesproken door acteurs. De gemeente Kinrooi wil zo de vakantie in eigen regio aangenamer maken voor de inwoners en fiets- of wandeltoeristen. 

Als je theater en cultuur gemist hebt tijdens de lockdown kan je je hartje -een beetje- ophalen. Terwijl je even op een bankje uitrust tijdens een fiets- of wandeltocht kan je bizarre, intieme, grappige verhalen horen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plaats waar je zit.  Ze zijn gemaakt door amateurkunstenaars.

We hebben samen met Regionaal Landschap Kempen en Maasland 14 leuke locaties uitgekozen", vertelt schepen van Cultuur Mark Hoedemakers (CD&V). "Onder meer aan de Maasplassen, de dodendraad en in de dorpskernen." Door de coronacrisis blijven veel mensen deze zomer gewoon thuis. "We willen hun staycation zo aangenaam mogelijk maken. Zo hebben we ook al twee openbare barbecues geïnstalleerd aan het Bastion." 

Nog meer bankjes

De bankjes zijn een initiatief van Opendoek, de koepel van Vlaamse amateurtheaterverenigingen. En 60 steden en gemeenten gingen op het aanbod in. In Limburg gaat het om Bree, Hasselt, Kortessem, Oudsbergen en Kinrooi. De verhalen kan je beluisteren vanaf vandaag tot 31 augustus. 

Meest gelezen