Walter Carels

80e verjaardag Will Tura wordt uitgebreid gevierd in Veurne

Zanger Will Tura viert op 2 augustus zijn 80e verjaardag. Hij viert het met een tournee, maar ook Eén, Radio 2 en geboortestad Veurne vieren de hele dag mee.

Will Tura is blij dat Veurne zijn verjaardag uitgebreid gaat vieren. “Veurne blijft in mijn hart. Ze hebben mij altijd gevierd en ik was altijd welkom. Ik trad daar al op als kind van 12 jaar. Ik kijk er echt naar uit.” Door het coronavirus geeft Will Tura geen groot verjaardagsconcert, zoals 5 jaar geleden op de markt van Veurne. 

Monument

Op 2 augustus wordt er een bronzen kunstwerk ingehuldigd ter ere van Will Tura. “Ik heb al gehoord dat het mooi is. Het geeft wel een goed gevoel dat er een monument voor me komt in Veurne, want veel mensen beslissen daarover. Ik kan alleen maar de hemel dankbaar zijn.”

Op zijn verjaardag gaan ook enkele Veurnse bakkers speciale éclairs maken, de zanger is dol op het gebakje.

Meest gelezen