Brandstichting in jeugdhuis Barcode in Wemmel

In Wemmel is brand gesticht aan jeugdhuis Barcode op de Brusselsesteenweg. De schade valt mee, maar het is wel al de zoveelste keer dat er sprake is van vandalisme aan het jeugdhuis.

Vandalen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag brand gesticht aan jeugdhuis Barcode op de Brusselsesteenweg in Wemmel. Ze sloegen een raam van het jeugdhuis kapot en hebben dan een doek in brand gestoken. Toen het alarm afging zijn de daders gevlucht. 

De brandweer had het vuur snel onder controle en de schade bleef  beperkt. “Er werd een branddeskundige aangesteld die tot het besluit kwam dat de brand opzettelijk werd aangestoken”, laat het parket Halle-Vilvoorde weten. Waarschijnlijk gaat het om jongeren uit de buurt die zich verveelden. In de buurt van het jeugdhuis is er nauwelijks sociale controle.

Meest gelezen