Café in Hasselt houdt zich niet aan sluitingsuur en verstopt klanten op zolder

De uitbater van het danscafé in Hasselt hield zich niet aan de coronamaatregelen want de politie zag dinsdagochtend rond 2 uur 's nachts nog klanten in zijn zaak. Maar toen de politie binnenging, waren die allemaal verdwenen. De cafébaas had hen op zolder verstopt. Ze kregen allemaal een pv.

De agenten hadden rond twee uur 's nachts nog zingende klanten in de zaak gezien, en gingen binnen voor een controle. Maar de klanten waren nergens meer te vinden. De cafébaas dacht de politie te slim af te zijn en had hen op zolder verstopt. Zowel de cafébaas als de 13 klanten kregen een proces-verbaal voor het schenden van de coronamaatregelen.

Slechte reputatie

Het café kwam eerder al in opspraak. De burgemeester van Hasselt liet de zaak al verschillende weken sluiten, na tientallen klachten over onder meer geluidsoverlast. De uitbater van het café is vanmiddag uitgenodigd op het Hasseltse stadhuis voor overleg. Daarna wordt beslist of en welke maatregelen er worden genomen.   

Meest gelezen