Dierenvriendinnen uit Boechout willen broodfok de wereld uit en ondernemen actie

Dit weekend gaan een paar dierenvriendinnen uit Boechout meer dan 600 kg eten uitdelen aan katten- en hondenasielen in Vlaanderen. Op die manier willen ze hun doel kracht bij zetten, namelijk een halt toeroepen aan broodfok. Dat is met het fokken van gezelschapsdieren zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld willen verdienen. De dierenvriendinnen willen ook proberen om de wetgeving rond dierenwelzijn aan te pakken en broodfokkers zo geen kans meer te geven.

"Wij zijn vijf gewone vrouwen die opkomen voor dierenwelzijn en doorgaan tot we het dierenleed kunnen stoppen", steekt initiatiefneemster Jenny Van Der Velde (Boechout) van wal in "Start je dag" bij Radio 2 Antwerpen.
Jenny heeft zo'n 3 maanden geleden de Facebookpagina "Dierenverdriet Stop" opgericht om op die manier mensen te sensibiliseren rond de malafide praktijken van broodfokkers en grote puppybedrijven waar de puppy's bijvoorbeeld veel te snel worden weggehaald van de moeder. Ondertussen heeft die pagina zo'n 13.000 leden.

Bij het bereiken van de kaap van 10.000 leden zou een inzamelactie plaatsvinden van honden-en katteneten om te verdelen onder enkele dierenasielen. Alle leden hebben de handen in elkaar geslagen, waardoor ze nu meer dan 600kg eten en andere giften bijeen hebben, zoals manden, kussens en speelgoed. Dat wordt dit weekend uitgedeeld aan asielen in onder meer Mechelen, Borsbeek, Lier en Antwerpen.

Op termijn wil "Dierenverdriet Stop" de wetgeving rond het fokken van honden en katten laten aanpassen, zodat er geen achterpoortjes meer zijn. "Er moet een einde komen aan de handel in jonge puppy's - meestal uit Oost-Europese landen - die opeengepropt in camionetten naar Vlaanderen worden gebracht en waar het geld in plaats van de gezondheid van de puppy's primeert", besluit Jenny Van Der Velde.

Meest gelezen