Ook vorige week vielen er al twee doden bij een treinbotsing in Tsjechië
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Dode en tientallen gewonden bij treinongeluk nabij Praag

Bij een aanrijding tussen een passagierstrein en een goederentrein in Tsjechië zijn een dode en tientallen gewonden gevallen. Dat meldt minister van Transport Karel Havlicek, die naar de plaats van het ongeval was getrokken. Het is al het tweede dodelijk treinongeval op een week tijd in Tsjechië. 

Twee mensen zijn ernstig gewond, acht anderen zijn er minder erg aan toe. In totaal werden 35 mensen naar het ziekenhuis overgebracht, vooral met breuken of kneuzingen.

De aanrijding tussen de passagierstrein en de posttrein vond plaats bij Cesky Brod, op zo'n 30 kilometer ten oosten van de Tsjechische hoofdstad Praag. Aan boord bevonden zich 200 mensen.

De hulpdiensten waren drie uur ter plaatsen om de bergingswerkzaamheden af te ronden. Het dodelijke slachtoffer is volgens de media een van de machinisten van de treinen, die geklemd zat in zijn locomotief.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Mogelijk negeerde een van de treinbestuurders een rood sein. Er zijn volgens Havlicek alvast geen aanwijzingen van een technisch defect.

Bij een frontale botsing tussen twee passagierstreinen (bovenstaande foto) kwamen vorige week nog twee mensen om het leven, een Tsjech en een Duitser.

Het Tsjechisch spoorwegnet is zeer uitgebreid, maar is op veel plaatsen verouderd en slecht onderhouden. Na het ongeval van vorige week pleitte Havlicek voor langetermijnoplossingen voor de veiligheidsproblemen op het spoor.

Meest gelezen