Videospeler inladen...

Duitse politie zoekt naar gevaarlijke "Rambo" in het Zwarte Woud

Al sinds zondag is de Duitse politie op zoek naar Yves Rausch, een voortvluchtige man van 31 jaar die zich vermoedelijk schuilhoudt in het Zwarte Woud, in het zuiden van het land. Hij is zwaarbewapend, met pijl en boog, een mes en pistolen, en draagt camouflagekleding. De Duitse pers heeft hem al de bijnaam "Wald-Rambo", de Rambo van het Zwarte Woud, gegeven.  

Yves Rausch is geen onbekende voor de politie in Oppenau, in het oosten van de deelstaat Baden-Württemberg. Het is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats en kwam al meermaals in aanraking met het gerecht. Zondagmorgen troffen agenten hem aan in een hut aan de rand van een bos en wilden ze hem controleren. Rausch werkte in eerste instantie mee, maar trok plots een wapen. Hij kon de wapens van de vier agenten afpakken en verdween in het bos.

Sindsdien zijn honderden agenten naar hem op zoek. Er worden ook speurhonden en een helikopter ingezet. Speurders noemen de man een einzelgänger, een eenzaat, en gevaarlijk. "Hij heeft een heel grote voorliefde voor wapens, hij is een wapengek", aldus procureur Herwig Schäfer. Rausch is het bos in getrokken met pijl en boog, een mes en pistolen. Straten in de buurt zijn afgesloten, automobilisten wordt gevraagd geen lifters op te pikken. Inwoners wordt aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven. Maandag bleven ook scholen en kinderdagverblijven dicht.

Volgens de politie kent Rausch de bossen heel goed. "Het woud, dat is als een woonkamer voor hem", zei politiecommissaris Reinhard Renter gisteren. Ondanks de massale ontplooiing van de politie is er nog geen spoor van de man. "Maar we geven onze inspanningen niet op, we hebben een lange adem." De speurders hebben voorlopig geen idee wat de man ertoe gebracht heeft om de agenten aan te vallen en in het bos te verdwijnen.

Bekijk hieronder beelden van de klopjacht in de streek van Oppenau:

Videospeler inladen...

"First Blood"

"Wald-Rambo" verwijst naar de Amerikaanse actiefilm First Blood uit 1982. Sylvester Stallone speelt daarin ex-commando en Vietnam-veteraan John J. Rambo die onzacht in aanraking komt met de politie. Hij verstopt zich in de bossen waarna een leger van agenten de klopjacht inzet. Wat volgt is een bloedig kat-en-muisspel. De film werd een kassucces en er kwamen nog vier vervolgfilms.

EPA

Meest gelezen