Festival Frietrock in Oud-Turnhout ten voordele van natuurdomein De Liereman gaat niet door

Door de coronamaatregelen  kan het festival Frietrock in Oud-Turnhout niet doorgaan. Tijdens het rock- en metalfestival kan je frieten kopen, ten voordele van een goed doel. Dit jaar zou dat het natuurdomein De Liereman zijn geweest. De Liereman kreeg dit jaar te maken met een hevige brand en vandalisme. Nu zamelt organisatrice van Frietrock Inge Daems geld in door lokaal bier te verkopen. 

Omdat er door de coronamaatregelen te weinig mensen kunnen komen, gaat Frietrock niet door eind augustus. Frietrock is een gratis festival met rock- en metalmuziek waar je frieten kan eten. De opbrengst van de frieten gaat naar een goed doel.

Dit jaar was dat goede doel het natuurdomein De Liereman in Oud-Turnhout. “Een tijd geleden heeft De Liereman in brand gestaan en hebben vandalen bomen ingezaagd”, legt organisatrice van Frietrock Inge Daems uit.

300 euro dankzij lokaal bier

De ravage was groot, volgens Daems. Daarom wou ze niet bij de pakken blijven zitten. “Wij verkopen al enkele jaren het bier Gageleer. Dat wordt gemaakt van een kruid uit het natuurgebied De Liereman zelf. De opbrengst van die verkoop gaat nu naar het De Liereman”, zegt Daems.

Het frituur van Daems heeft op een paar weken tijd 300 euro ingezameld voor het natuurgebied met de verkoop van het lokaal bier.

Meest gelezen