Foto: Radio 2

Gentse zomerfoor is verhuisd naar Sint-Pietersplein: “Zo kunnen we beter de coronamaatregelen naleven”

Op het Gentse Sint-Pietersplein is de zomerfoor opengegaan. Door de coronamaatregelen is beslist om dit jaar van de Vrijdagmarkt uit te wijken naar het grotere Sint-Pietersplein. Daardoor kunnen de bezoekers meer afstand houden.

De zomerfoor valt normaal samen met de Gentse Feesten en vindt traditioneel plaats op de Vrijdagmarkt. Maar dat is dit jaar anders door het coronavirus. De foor staat nu op het Sint-Pietersplein omdat daar meer plaats is om een veilige afstand tussen de bezoekers te garanderen, en er kunnen ook meer kramen staan. Het plein is helemaal omheind en bezoekers moeten zich aan bepaalde maatregelen houden.

Vaak ontsmetten

“Er is een aparte in- en uitgang”, zegt Guido Herman van de koepel van foorkramers. “Stewards houden in de gaten of er niet te veel mensen aanwezig zijn. Verder moeten mensen bij het binnenkomen van de kermis hun handen ontsmetten. Ook aan elk kraam is dat het geval. Na elke spelbeurt wordt elke attractie nog ’s individueel ontsmet.”

De Gentse zomerfoor staat er dit jaar van 15 tot en met 26 juli.

Foto: Radio 2
kasto80

Meest gelezen