2017 Invision

"Glee"-actrice Naya Rivera per ongeluk verdronken

"Glee"-actrice Naya Rivera is per ongeluk verdronken. Dat blijkt uit een autopsie van haar lichaam. Rivera's lichaam werd twee dagen geleden gevonden in een meer in Californië. Ze verdween onder water tijdens een boottochtje met haar zoon.

"De doodsoorzaak is verdrinking en de manier waarop was een ongeluk", maakten de plaatselijke autoriteiten bekend. Bij de autopsie werden geen traumatische verwondingen gevonden, noch aanwijzingen dat ze ziek was. Er is ook geen sprake van drugs of alcohol, al zullen er nog toxicologische tests volgen, staat in het autopsieverslag te lezen.

Naya Rivera (33) verdween vorige week woensdag tijdens een boottochtje met haar 4-jarige zoon op Lake Piru, een meer in Los Padres National Forest and Topatopa Mountains in Ventura County, in de Amerikaanse staat Californië.

Een medewerker van het bedrijf dat de bootjes verhuurt, vond haar zoontje in de namiddag ongedeerd maar alleen terug in het bootje. De jongen was aan het slapen. Hij vertelde dat hij en zijn moeder waren gaan zwemmen, maar dat zij niet meer boven water was gekomen.

De voorbije week werd met man en macht naar de vrouw gezocht. Maandag werd haar lichaam teruggevonden in het meer.

Rivera begon haar carrière als actrice en model toen ze nog een kind was. Ze verscheen toen vooral in tv-reclamespots in de VS. Rivera is het meest bekend van "Glee", een populaire Amerikaanse musicalserie die tussen 2009 en 2015 op Fox werd uitgezonden. Ze speelde daarin de rol van cheerleader Santana Lopez en was in alle zes seizoenen te zien.

Meest gelezen