Graffitikunstwerk op Brussels Airport voor zwaar getroffen luchtvaartsector: "Gevolgen van de coronacrisis mogen niet vergeten worden"

Op de luchthaven van Zaventem is een groot graffitikunstwerk onthuld voor de zwaar getroffen luchtvaartsector. Met deze muurschildering willen de vakbonden hun steun betuigen en ervoor zorgen dat niemand vergeet wat voor gevolgen de coronacrisis heeft voor de luchtvaartsector.

De socialistische vakbond ABVV en de christelijke vakbond ACV hebben op de luchthaven van Zaventem een grote muurschildering onthuld als eerbetoon aan de luchtvaartsector die sterk getroffen werd door de coronacrisis. 1.500 personeelsleden werden ontslagen nadat bagageafhandelaar Swissport failliet ging. Ook Brussels Airlines moest bijna 1.000 personeelsleden laten gaan.

Steun voor alle personeelsleden

De vakbonden willen met dit graffitikunstwerk vermijden dat de gevolgen van de coronacrisis voor de luchtvaartsector snel vergeten zullen worden. “Met deze muurschildering herinneren we de mensen er dagelijks aan wie de luchthaven doet draaien”, klinkt het bij de socialistische vakbond ABVV. 

Daarom beeldt het kunstwerk verschillende leden van het luchthavenpersoneel af. Een stewardess aan de incheckbalie, een bagagist, een operationele medewerker en een poetshulp staan in rode en groene kleuren te pronken op het gebouw van het failliete Swissport.

Meest gelezen