Hasselts café dat over de schreef ging, moet zes weken dicht

Het café Kommilfoo in het Hemelrijk in Hasselt moet opnieuw 6 weken dicht. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) deze namiddag beslist. Dinsdagochtend trof de politie er 13 bezoekers aan, ze hadden zich verscholen op de zolder van het café.

Het café is eerder al twee keer verplicht gesloten, eens voor een maand en eens voor 6 weken. Aanleiding deze keer is een incident gisterennacht. Toen de poltie ter plekke kwam, na een oproep voor nachtlawaai, bleek de deur gesloten. Toen de agenten binnengeraakten, troffen ze 13 bezoekers aan. De cafébaas had hen op zolder verstopt. 

Hardleers

Vanmiddag moest de uitbater zich komen verantwoorden bij het stadsbestuur. "De man heeft zijn versie van de feiten kunnen geven" zegt burgemeester Steven Vandeput , "maar is het duidelijk dat de man hardleers is. We hebben daarom een sluiting opgelegd van zes weken. En hij moet zich intussen in orde stellen met het nieuwe horecareglement dat we onlangs invoerden". En dat betekent dat hij een aantal documenten moet ter beschikking hebben zoals een moraliteitsverslag van de politie en een brandweerkeuring.

Meest gelezen