Leegstand in Vilvoorde: nu sluit ook kledingwinkel H&M de deuren

Kledingketen H&M sluit zijn winkel op de hoek van de Leuvensestraat en de J.B. Nowélei in Vilvoorde. Een van de redenen voor de sluiting is "een veranderend consumentengedrag", waardoor klanten meer online kopen. Op 25 juli gaat de winkel definitief dicht

De voorbije jaren gingen al verschillende handelszaken dicht in het centrum van Vilvoorde. En nu verdwijnt ook nog de kledingwinkel H&M. “Het gaat om een combinatie van factoren”, vertelt H&M-woordvoerder Marianne Nerinckx. "Het veranderende consumentengedrag waarbij mensen steeds vaker online shoppen, speelt zeker mee. En dit is nog versterkt door corona, al heeft de sluiting er niet rechtstreeks iets mee te maken. Ook een aflopende huurovereenkomst speelt mee. En we bekijken ook constant of onze winkels nog modern genoeg zijn. Door de optelsom van die factoren is beslist om de winkel in Vilvoorde niet meer te vernieuwen maar te sluiten.”

Tien werknemers

In het filiaal in Vilvoorde werken tien mensen. Zij kregen de kans om in een andere winkel van H&M te gaan werken. Een deel ging daarop in. H&M laat weten dat het niet meteen plannen heeft voor een nieuwe winkel in de regio. 

Koopjes

Zaterdag 25 juli is de laatste openingsdag. Tot dan zijn er wel nog koopjes te doen. Alles gaat weg aan de helft van de prijs.

Meest gelezen