Kunstminnende kater doet soms dutje in Design Museum Gent: "Tot nu toe was hij braaf, maar we vrezen schade"

Het Design Museum Gent maakt zich zorgen over kater Aldo Rossi, die er al enkele keren is binnengeglipt. Door de coronamaatregelen blijft de voordeur openstaan, waardoor de poes ongemerkt kon binnenkomen. Voorlopig is er geen schade aangericht, maar het museum zoekt een oplossing om de kater buiten te houden.

“Het is niet de eerste keer dat de kat het museum probeert binnen te glippen”, vertelt directeur Katrien Laporte. “Meestal staat hij voor een gesloten deur, maar door de dranghekken die we nu wegens corona moeten plaatsen, blijven de deuren openstaan.”

(lees verder onder de foto)

Gisteren sloop kater Aldo opnieuw ongemerkt het museum binnen. Daar nestelde hij zich op een installatie van textiel (zie foto hierboven). “Gelukkig was het geen duur museumstuk”, zegt Laporte. “Het was het resultaat van een workshop. Toch maken we ons zorgen. Een poes zou schade kunnen aanbrengen door te klauwen of door er zijn behoefte op te doen. Maar dat is gelukkig nog niet gebeurd.”

De eigenaars van de kat spreken via Facebook hun bezorgdheid uit, nadat ze door het museum gecontacteerd werden: “Wat zijn de rechten van onze kater? Binnenhouden lukt ons niet. Aldo zal weg moeten uit Gent? Ter adoptie plaatsen...? Wij weten ook niet meer wat gedaan.”

kasto80

Meest gelezen