Laatste dag voor belastingaangifte, maar fiscus organiseert nog hulp in augustus en september 

Nog tot middernacht heeft u de tijd om uw belastingaangite in te dienen. Wie vorig jaar hulp zocht en nog niets van zich heeft laten horen, wordt naar het belastingkantoor geroepen.

De papieren aangifte moest al binnen zijn op 30 juni. Wie Tax-on-web gebruikt, heeft tot vanavond de tijd. Op dit moment zijn al 1,5 miljoen aangiften via Tax-on-web binnengekomen. Financiën verwacht dat er vandaag nog enkele tienduizenden bijkomen.

Op telefonische hulp van de fiscus kunt u vandaag niet meer rekenen. Tot eind juni werden 280.000 aangiftes ingevuld met telefonische hulp van medewerkers van Financiën. Het gaat om mensen die vorig jaar hulp hebben gezocht in de belastingkantoren, shoppingcentra of tijdens gemeentelijke zitdagen. Door de coronacrisis konden die dit jaar niet doorgaan. "Van wie we het telefoonnummer hebben, hebben we zelf opgebeld",  zegt woordvoerder Francis Adyns. "Wie een papieren aangifte kreeg, moest ons opbellen."

Laatste hulp

Maar niet iedereen die vorig jaar hulp gezocht heeft, heeft van zich laten horen. "We schatten dat ze met ongeveer 75.000 zijn. Zij zullen opgeroepen worden om in de maanden augustus en september op een bepaald uur naar het belastingkantoor te gaan om de aangifte in te vullen", zegt Adyns. Zij riskeren geen boete omdat ze hun aangite te laat hebben ingediend. "Maar dat geldt dus alleen voor die mensen die vorig jaar naar ons kantoor of naar gemeentelijke zitdagen zijn gekomen", benadrukt Adyns. "De anderen moeten niet denken dat ze aan een boete kunnen ontsnappen."

Meest gelezen