Man zaait huwelijksaanzoek in maïsveld in de buurt van Achel: "Ik liet er geen maïs over groeien, zij zei ja"

Op internet dook een foto op van een maïsveld in de buurt van Achel met daarin een huwelijksaanzoek. "Anneke, wil je met me trouwen?", staat er. Maar wie is Anneke? Radio 2 Limburg ging in "Start je dag" naar haar op zoek en kwam uit bij een Nederlander uit Valkenswaard. "In april ben ik begonnen met de maïs te zaaien, of net niet te zaaien", lacht Joost Roothans, de echtgenoot in spe.

Het leek alsof er in de buurt van Achel een huwelijksaanzoek in het veld gemaaid was, maar dat bleek niet het geval. Half april begon Joost Roothans al aan zijn plan om de boodschap in te zaaien. Op bepaalde plaatsen zaaide hij maïs, op andere niet en zo werd zijn vraag na een tijd zichtbaar. "Als je op een gegeven moment die lege vakken ziet, dan weet je dat er daar geen maïs groeit en dat het aan het lukken is", zegt hij. 

Maar hoe doe je dat precies, zo'n boodschap zaaien?  "Met de gps op de tractor en sectieafsluitingen op de machine konden de rijen aan en uit worden gezet tijdens het zaaien", legt Roothans uit. "Ik heb eerst een ontwerp gemaakt op de computer. Dan schakelde de machine automatisch uit als er een letter aankwam en nadien meteen weer aan."

Toen Anneke de boodschap zag, zei ze meteen "ja!"
Joost Roothans

Roothans nam het zekere voor het onzekere en controleerde nog even met een drone of de boodschap vanuit de lucht goed te zien was. Daarna stapte hij met zijn vriendin Anneke Lavrijsen in het vliegtuig om er overheen te vliegen. "Op een gegeven moment zag ze de letters. We zijn toen teruggevlogen, zodat ze ook de boodschap goed kon lezen. Ze had het totaal niet verwacht." De ring kreeg Anneke toen ze allebei weer op de begane grond stonden. En gelukkig zei ze "ja!".

Meest gelezen