Mini-recyclagepark gaat van wijk naar wijk in Antwerpen

Voortaan kan je in Antwerpen kleine spullen naar een mobiel recyclagepunt brengen. In het mini-recyclagepark kan je terecht met afval waarvoor je op een containerpark niet hoeft te betalen en met kleine spullen die in een boodschappentas passen. “Er wordt geflyerd voordat we naar een wijk gaan. De data en locaties zijn te vinden op de website van de stad Antwerpen”, zegt schepen voor Stads- en Buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA).

De stad Antwerpen trekt naar verschillende wijken met een mini-recyclagepark. Dat is een mobiele container waar je klein afval naartoe kan brengen om te recycleren. “Je kan er terecht met spullen waarvoor je in een containerpark ook niet hoeft te betalen en met spullen die in een boodschappentas passen”, zegt schepen voor Stads- en Buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA).

Het kan onder meer gaan om frituurolie, batterijen, hout, ijzer, harde plastic, porselein, klein gevaarlijk afval, kleine elektro en herbruikbare spullen zoals speelgoed en kledij. 

Van wijk naar wijk

Het recyclagepunt zal rondgaan in de verschillende wijken van Antwerpen. "Een sterk punt voor mensen die minder mobiel zijn," vindt Duchateau.

De data en locaties van het mini-recyclagepark staan op de website van de stad Antwerpen. Ook wordt er geflyerd in de wijken waar het recyclagepunt zal staan. “Daar kan je tussen acht uur ’s morgens en één uur ’s middags afval afgeven aan de recyclagepunten”, voegt Duchateau er nog aan toe.

Meest gelezen