Radio 2

BELUISTER: Nieuw liedje voorgesteld van Johny Turbo, 20 jaar na zijn dood 

In Kortrijk is “De klepeleire van ’t stad” voorgesteld, een nieuw nummer van de bekende volkszanger Johny Turbo. De man overleed 20 jaar geleden, maar een vriend van hem vond onlangs per toeval 2 liedjesteksten terug. 

Adelbert Algoed een vroegere cafébaas en een vriend van Johny Turbo vond onlangs toevallig twee liedjesteksten terug, op bestaande muziek, die ze samen ooit schreven op café. “Even de platenkast uitkuisen en plots stoot ik op een singletje van Johny Turbo dat tamelijk dik aanvoelde. Toen ik vlug even keek, bleek het die teksten te zijn die we een dikke 20 jaar geleden samen gekrabbeld hebben.”

Een van die nummers gaat over Peter Caesens, de belleman van Kortrijk die in maart omkwam tijdens een brand in zijn huis. Als eerbetoon aan Peter én aan Johny Turbo is het nummer vandaag voorgesteld. De Turbo Alive band, de tribute band rond Johny Turbo heeft het liedje uitgewerkt en opgenomen. In tegenstelling tot zijn andere muziek is het een zeer ingetogen nummer. Het andere nummer "Zwoai met uw gat" is wel weer een typisch feestnummer, maar zal later nog opgenomen worden. 

Bekijk en beluister het nummer hier:

Meest gelezen